Att äga en travhäst

Många som är travintresserade har gått i tankarna på att ha en egen travhäst och även funderat på hur mycket jobb som ligger bakom en riktigt bra travhäst.

Att äga en andel i en travhäst

Idag blir det mer och mer vanligt att man kan köpa en andel i en travhäst. Det innebär att man betalar en viss summa i inköp, samt i regel en månadskostnad. Detta är för att det följer kostnader med en häst, så som foder, veterinär, tränare och tävlingar. Om man har en bra häst så vinner den och man får sin del av vinsten. Genom att äga en andel i en travhäst så slipper man göra mycket av jobbet själv. Det säkra i det här är att de som erbjuder de här hästarna har stor erfarenhet och vet att hästen redan visar talang.

Att äga en travhäst

Det andra alternativet är att antingen köpa eller föda upp en travhäst själv. Detta är givetvis mycket svårare och kräver både pengar och tid. Att ha häst, oavsett sort är det både dyrt och tidskrävande, men om man vill få fram en bra travhäst så måste man lägga ner mycket mer tid och pengar på hästen redan innan den är född. Varje år föds det många travhästar men bara ett litet antal av dem går och blir stora travhästar som man ser på 1280px-TrottingTV.

Det är svårt att få fram en travhäst som lyckas. Mycket handlar om tur, samt att man efter hand med misslyckanden och hästar som inte blir som man önskat, samlar på sig erfarenhet och kontakter. När man har en häst som visar stor talang så är det bäst att ta kontakt med en stor tränare och detta är dyrt. Att ha hästen inackorderad hos dem är också dyrt, men det är i regel det bästa för dessa tränare vet vad de gör.

Oavsett vilken form av ägandeskap man väljer så kostar det pengar, men det kan också vara väldigt givande. Det man ska fråga sig när man funderar på att äga en travhäst är vilket alternativ som passar ens plånbok och livsstil bäst.