ATG, V75 och V86

ATGdownload

I Sverige är det ATG som har monopol på att bedriva spel på hästar här i Sverige. Detta bolag ägs utav den svenska trav- och galoppsporten, vilket innebär att man stöder den svenska hästsporten genom att spela på hästar. Det rör sig inte om några som helst privata vinstintressen, utan absolut allt överskott går till hästsporten. Dessa pengar går bland annat till att kunna bedriva de svenska trav- och galoppbanorna samt till tränar- och uppfödarpremier.

V75

V75 är en av de spelformerna som finns på hästar, och det är en vidareutveckling av V65. Idag så är V75 det största spelet inom spel på hästar. Rekordet för hur mycket pengar som drogs in och omsattes på V75 var år 2001 och då var det en summa på hela 3,65 miljarder kronor. Det är omkring en halv miljon V75-kuponger som brukar lämnas in till ATG varje lördag. Däremot så är det svårt att avgöra hur många det är som engagerar sig eftersom att en del av kupongerna har flera ägare.

V86

V86 är det absolut senaste tillskottet till spelformerna för trav där den allra första omgången ägde rum år 2011. Spelets idé går ut på att man skall pricka i rätt vinnare på åtta stycken avdelningar, men man kan även vinna på 7 eller 6 stycken rätt. Utbetalningsprocenten för spelet är på 65 procent och radpriset ligger på 0,25 kronor. Att det kostar 0,25 kronor kan vara en av anledningarna till varför det är så populärt, då många andra spelformer kostar betydligt mer än så.

Detta spel brukar arrangeras på onsdagar varje vecka och detta för det mesta på Solvalla. Från början så var det inte tänkt att det skulle anordnas så ofta, utan istället bara kanske ett tiotal gånger varje år, men V86 visade sig vara mer uppskattat än väntat av spelarna.